Menschen voor wie men een voorkeur heeft, waartoe men zich getrokken voelt………
Menschen voor wie men een voorkeur heeft, waartoe men zich getrokken voelt………

SmitSchokland reünie

Reünie 2024

Het sprekende standbeeldje van Harm Smit was defect. Je kon eraan draaien wat je wilde maar er kwam geen geluid uit. Hieronder: Jelle reinigt de grafsteen van Harm en Jantje.

Reünie 2018

Uitslag SmitSchokland quiz

Iris van der Ros, op de eerste plaats, met op één na alle vragen GOED! Iris miste alleen de vraag welke voorvader met Jannetje Snoek trouwde. Dat was dus Hendrik Smit, de veldwachter, de zoon van Pier onze stamvader. Hulde Iris! 

Nanne en Wim Kombrink,  op de tweede plaats, met een geweldige score van 13 goede antwoorden. De vraag wie Nanne Brand was kostte Nanne duidelijk geen enkele moeite 🙂

Dit was het programma op zaterdag 31 maart
’s Middags tussen 13.00 en 13.30 verzamelen in het restaurantje van de Middelbuurt op Schokland. Daar blijven we onder het genot van koffie of wat anders tot 15.00 uur en kun je deelnemen aan een leuke quiz over het SmitSchokland (+KombrinkSchokland) verleden. Dan vertrekken we naar Schokkerhaven waar we om 15.30 uur verwacht worden op het ” Hendrikje” (dat was het plan maar we hadden nog de tijd om de noordpunt te bezoeken en daar weer een groepsfoto te maken).
We gaan een uur  varen. Aan boord zal ook wat te drinken zijn. Rond 16.30 zijn we weer op Schokkerhaven terug. Daar is het restaurant Pier 16 gevestigd en aldaar willen we als afsluiting nog het glas met elkaar heffen…Ook kunnen we daar samen een maaltijd gebruiken..Er wordt op ons gerekend maar het is geen verplichting..En de kosten ervan zijn voor iedereen persoonlijk. De kosten van restaurant Schokland, de boottocht en de daarbij behorende drankjes schatten we in op 25 euro per persoon.

De foto’s (Klaas van der Ros)

Tot slot de video (camerawerk Michiel van der Ros)


Reünie 2013

U wordt uitgenodigd om op Zaterdag 6 oktober 2013 deel te nemen aan onze familie reünie. Dit gezellig samenzijn zal worden gehouden op het voormalig eiland Schokland.

Het programma is als volgt:

  • 14.00 – 14.30 uur. Verzamelen in het Museumrestaurant Schokland op de middelbuurt.                                                                                                                                                                              (hier is consumptie verplicht, een ieder voor zichzelf)
  • 14.30 – 15.00 uur. Een welkomstwoordje en het begin van een nadere kennismaking.
  • 15.00 – 16.00 uur. Een rondrit over het eiland met gids en uitleg. ( € 5,00 P.P)
  • 16.00 – 17.00 uur. Een stop van ongeveer  1 uur bij de havenmeesterwoning waar wij                                                                                                                                        met zijn allen een moment van herinnering houden bij de grafsteen van Harm en                                                                         Jantje Smit en daarna een hapje en een drankje zullen nuttigen in de                                                                                                 havenmeesterwoning.
  • 17.15 – 17.30 uur. We worden teruggebracht naar het museum waar de middag voorbij is.

Wij hopen op mooi weer en uw enthousiaste aanwezigheid!

Tot ziens op Schokland!!!!

Videobeelden van de reünie.